ORDU / AYBASTI - Hacıosmanlı Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Hacıosmanlı Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Küçükyaka Mahallesi Hacıosmanlı Küme Evleri No1 Aybastı/ORDU
Vizyon
HACIOSMANLI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU OLARAK VİYONUMUZ Her engelli bireyin tek, değerli ve toplumsal bir varlık olduğuna inanan; - Engelli bireyin bireysel farklılık ve yeterliliklerini merkeze alan; - Kişisel farklılıklara duyarlı ve farklılıkları zenginlik olarak gören; - Evrensel ve bilimsel dayanaklı eğitim-öğretim ilkelerini benimsemiş, çağdaş ve kaliteli eğitim uygulamalarına rehberlik eden; - Alanında Lider olmayı hedef alan bir kurum olmaktır.
Misyon
HACIOSMANLI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU OLARAK MİSYONUMUZ Engelli olmak bir hastalık değildir” felsefesinden yola çıkarak, engelli bireylerin yasal ve sosyal hakları çerçevesinde; Özel yetişmiş personel ve geliştirilmiş Bireysel Eğitim Programlarıyla, bireysel özellikleri, ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda bağımsız yaşam becerileri kazandırmak ve günlük yaşamda kullanmalarını sağlamak; - Tüm gelişim alanlarındaki potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmak ve yaşantı zenginliği sunmak; Problem davranışlarını ortadan kaldırmak ya da en aza indirmek; - Engelli birey ve ailelerinin çevresi ile birlikte bilgi ve eğitim gereksinimlerini karşılamak için aile destek programları oluşturmak ve ailenin eğitim sürecine etkin katılımlarını sağlamak, böylece çocukların gelişiminde ortak tavır ve tutum geliştirmek. - Engelli birey ile çevresini birlikte ele alarak sosyal oryantasyonunu sağlamak.
ULUSAL ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN PROJE YARIŞMASI TÜRKİYE 3.SÜ (2015)
Servis ile sağlanmaktadır.
Öğretmen ve öğrenci servisi olarak sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Ordu ili Aybastı ilçesine 5 km uzaklıkta ve İlçenin Güneydoğusunda yer almaktadır.
Aybastı ilçe merkezine 5 km uzaklıktadır
Proje Çalışmaları
1-ENGELLİ BİREYLERİN AVRUPA´DA İSTİHDAM POLİTİKALARIN İZLENMESİ (PORTEKİZ) 2-YOUTH WORKSHOP İS THE BEST, FOR GET THE REST (TÜRKİYE-YUNANİSTAN-ERMENİSTAN-GÜRCİSTAN-AZERBAYCAN) 3-Model çarşı klasik eğitime karşı 4-Cuma özgürlüktür, özgürlük de onlar da güzel 5-Bana da yol ver 6-Beni parmak izimden tanıdılar (Kumru Yunus Emre Ö.E.İ.U.M. ile ortaklaşa)
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
1-ENGELLİ BİREYLERİN AVRUPA'DA İSTİHDAM POLİTİKALARIN İZLENMESİ (PORTEKİZ) 2-YOUTH WORKSHOP İS THE BEST, FOR GET THE REST (TÜRKİYE-YUNANİSTAN-ERMENİSTAN-GÜRCİSTAN-AZERBAYCAN)
Diğer Hususlar
Okulumuz Aybastı ve Kabataş ilçelerinden en yakın 30 km, en uzak 10 km mesafedeki taşıma ağına sahip bir şekilde hizmet vermektedir.